Att välja inspelningsenhet (NVR)

Första rekommendationen är att överhuvudtaget ha en inspelningsenhet.

Antalet kanaler

I övrigt måste du beakta hur många kanaler du vill kunna spela in på samtidigt, 4 eller 8 är ganska vanligt. För hemmet räcker troligtvis 4, men för butiken eller i en industriell tillämpning räcker kanske inte ens 8.

Lagringsmedia

Kontinuerlig inspelning av strömmande media med hög kvalitet är krävande, så valet av hårddisk är viktigt. En hårddisk som inte är gjord för detta riskerar att inte klara lagra tillräcklig mängd data / tidsenhet, men den kommer även att slitas ut i förtid. 

Vi rekommenderar i dagsläget inte SSD, pga sämre pris/prestanda, och konsumentversionerna av SSD inte så bra hanterar det kontinuerliga användandet. 

Alla våra hårddiskar är självklart designade för ändmålet.  

Interoperabilitet med andra tillverkare

De flesta inspelningsenheter idag stöder ONVIF, och är att betrakta som ett hygienkrav. Annars är du låst till att använda endast kameror från samma tillverkare som inspelningsenheten. 

Utgångar

Hur kommer du använda din inspelningsenhet, fast ansluten till en monitor eller endast tillgänglig via nätverket?

Om du avser ha en mer fast installation med monitor rekommenderas HDMI-utgång på din inspelningsenhet, för att med hög kvalitet kunna presentera videoströmmarna på din monitor, men även för att säkerställa kompatibilitet med monitorerna på marknaden idag.

För access över nätverket räcker stöd för 100MBps-nätverk till inspelningsenheten, men viktigt här är att beakta säkerheten vid fjärranslutning, läs mer här

USB-anslutning för att kunna ansluta en mus är också att betrakta som hygienkrav.